Deadline
4 Aug
Country
Sweden
Location
Sandviken
Job-ID
R0037822
Job category
Manufacturing

Produktionsenheten Primary inom Alleima söker nu en Flödeschef till Stålverket i Sandviken med ansvar för Götgjutning. Här erbjuder vi ett spännande arbete i en omväxlande miljö där du har förmånen att kombinera din passion för både teknik och människor. I rollen som Flödeschef ingår du i produktionsledningsgruppen för Stålverket, och har därigenom stor betydelse för avdelningens långsiktiga och strategiska arbete.

Din roll

Som Flödeschef har du en viktig roll i det dagliga arbetet och det formella personalansvaret, där du driver och utvecklar produktionsavdelningen, och ansvarar för kvalitet, leverans, produktionsteknik, ekonomi, människa och miljö – och alltid med säkerheten i främsta fokus. Genom ett starkt engagemang bidrar du tillsammans med teamet och våra supportfunktioner till en väl fungerande arbetsmiljö där människor trivs och presterar. Med ett starkt förankrat ledarskap och engagemang arbetar du med att utveckla och förbättra processer och arbetssätt, och du uppmuntrar till en kultur av öppen kommunikation.

Dina arbetsuppgifter innefattar att:

  • Daglig styrning och uppföljning av operativ verksamhet.
  • Ansvara för enhetens kort- och långsiktiga utveckling avseende säkerhet, arbetsmiljö, kostnadseffektivitet, leveransprecision och kvalitet.
  • Leda och utveckla personalen på skiftlagen.
  • Ansvara för att lagar och avtal följs.
  • Upprätta budget och ta ekonomiskt ansvar.
  • Leda och delta i projekt- och förbättringsarbeten.

Vidare kommer du att ingå i ett sammansvetsat team med ett nära samarbete med de övriga Flödescheferna, underhåll samt processutveckling.

I rollen förekommer det även beredskap.

Din Profil

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant utbildning, gärna med teknisk inriktning, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har tidigare erfarenhet från producerande verksamhet, har du även erfarenhet från metallurgiska processer ses det som meriterande. Då vi är en global organisation och verkar lokalt krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som präglas av att du har god förmåga att motivera och engagera dina medarbetare med ett coachande ledarskap, måluppföljning och kompetensutveckling. Då vi arbetar med ständiga förbättringar ser vi gärna att du är initiativtagande och ansvarsfull med förmåga att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid att du kan se och hantera frågeställningar och möjligheter ur olika perspektiv. I utbyte erbjuder vi dig en spännande och kreativ miljö där du har stor möjlighet att påverka det egna arbetet och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Vad du kan förvänta dig av oss

På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.

Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.

Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare

Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Övrig information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Johan Ahlberg, rekryterande chef, 070-616 73 74

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48

Du är välkommen med din ansökan senast 2024-08-04. Notera att denna annons ligger ute under semesterperioden och att urval kommer att ske efter sista ansökningsdatum.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com