Deadline
19 May
Country
Sweden
Location
Sandviken
Job-ID
R0037513
Job category
Facilities​

Alleima och avdelningen Facillity Management söker nu en Ång- & Tryckluftsmaskinist. Avdelningen Facillity Management ansvarar för hela infrastrukturen för Sandvikens Industripark – Sveriges näst största industriområde. Detta inkluderar bland annat mediaproduktion av viktig processmedia som ånga och tryckluft. Ångan som produceras används förutom vid tillverkningsprocesser även för uppvärmning av byggnader. Förutom traditionell värme- och ångproduktion via olje- och elpannor, har vi sofistikerade anläggningar för värmeåtervinning från bl.a. tryckluftskompressorer och smidesugnar. Detta är ett viktigt led i Alleimas övergripande miljö- och hållbarhetsarbete och gör vår media- och värmeproduktion mycket effektiv.

Så sök rollen som ång- & Tryckluftsmaskinist idag för att driva utvecklingen framåt.


Din roll

I rollen som Ång- & Tryckluftsmaskinist blir du omgiven av passionerade och kompetenta kollegor. Arbetsuppgifterna är breda och erbjuder många gånger spännande utmaningar. Produktion av ånga, värme och tryckluft är en förhållandevis energikrävande verksamhet och du har således en direkt aktiv roll i att påverka Alleimas och övriga industriparkens CO2-avtryck genom den dagliga driften, men även som ett led i vår kontinuerliga utveckling av- och investeringar i innovativa energilösningar. Teamet består av cirka tio kollegor som tillsammans sköter drift, övervakning och fortlöpande tillsyn av produktionsanläggningarna. Driften övervakas och sköts från Ångkraftstationen som är placerad på vad som anses vara den vackraste platsen på hela Industriparken, precis vid Storsjöns strandkant.

Rollen innefattar:

  • Ansvara för att på ett optimalt och energieffektivt sätt, köra och övervaka pannor och kompressorer med kringutrustning och ledningsnät;
  • Kontinuerligt utföra servicearbeten, fortlöpande tillsyn och dokumentation enligt rutiner på produktionsanläggningarna;
  • Utföra enklare reparationer och underhållsåtgärder;
  • Utföra ditt arbete i enlighet med Alleimas rutiner och processer för att garantera en trygg leverans med hållbarhet i fokus;


Då mediaproduktionen är central för hela Sandvikens Industripark bedrivs verksamheten dygnet runt, alla dagar på året så är skiftgången är för närvarande 5-skift.


Din profil
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av att du tar du ansvar för ditt arbete, är strukturerad och noggrann. Du är lugn och metodisk när pressade situationer uppstår samt har mod att fatta beslut. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra samt trivs när du är en del av ett team. Du som person är service minded och har en förmåga att sätta kundens behov först.
Som person har du ett tekniskt intresse och en generell förståelse av system i olika sammanhang är viktigt. Vidare drivs du av att utvecklas och vill kontinuerligt lära dig nya saker.
Du har en teknisk gymnasieutbildning och om den är med inriktning mot kraft och värme är detta meriterande för rollen, alternativt arbetslivserfarenhet som är likvärdig. Har du tidigare certifikat för pannoperatör enligt AFS 2017:3, kategori 1 är detta meriterande för denna roll. Du har B-körkort och goda kunskaper i svenska. Då vi är ett internationellt företag är det en fördel om du också hanterar engelska.

På Alleima arbetar du hos en ledande aktör inom sitt område. Den breda produktportföljen och rigida marknadsetableringen borgar för en trygg anställning. Du blir del av en dynamisk och tekniskt innovativ organisation, där stort fokus ligger inom minskat miljö- och klimatavtryck och företaget strävar efter att främja förnybara energikällor och hållbara affärsmodeller. Alleima lägger stor vikt vid balans mellan arbete och liv utanför jobbet och strävar efter att skapa en behaglig, stödjande och hälsosam arbetsmiljö för alla sina anställda.

Vad du kan förvänta dig av oss

På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.

Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.

Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare

Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Anders Lundin, rekryterande chef, +46 (0)73-574 23 34

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Sara Kühner, ansvarig rekryterare, +46 76 495 02 40

Fackliga kontaktpersoner

Malin Löwenborg, IF Metall, +46 (0)70 616 30 76

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-19

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com