Kundprojektledare

Deadline
16 Apr
Country
Sweden
Location
Sandviken
Job-ID
R0035667
Job category
Project Management

Är du en kommunikativ person som tycker om att arbeta i ett högt tempo, där kunden alltid är i fokus? Har du ett ständigt driv framåt och en vilja att leverera?

Alleima är en världsledande producent inom rostfritt stål och special-legeringar utvecklade i nära samarbete med våra kunder. Produktionsenhet Nuclear producerar och levererar rör till kärnkraftssegmentet globalt och söker nu en Kundprojektledare med placering i Sandviken som ska hjälpa oss med framtiden inom kärnkraft.

Din roll

Som Kundprojektledare på Nuclear har du ansvar för att leda och koordinera kundprojekt från order till leverans. Det innebär att planera, leda och följa upp kundprojekt så att de utförs enligt tids- och prioriteringsplan. Då många av projekten hanterar nya produkter och nya kunder ställs stora krav på utveckling av processer, material och kundrelationer. I den här rollen är förmågan att kommunicera central och präglas av att både förstå och göra sig förstådd hos interna och externa relationer. Som projektledare för kundprojekt rapporterar du till logistikchefen för produktionsenheten. På logistikavdelning arbetar 10 kollegor med planering, beredning, skeppning samt projektledning, inköp och IT som ansvarsområden.

Arbetsuppgifter:

  • Skapa och följa upp aktivitetsplaner samt kontinuerligt uppdatera kunder om projektet.

  • En nyckeluppgift är att koordinera resurser för att hålla leveransplanerna.

  • Kontinuerlig utveckling av processer, tillverkningsvägar samt produktportfölj kommer vara en del av vardagen.

  • Visualisera och motivera planer och aktiviteter i hela organisationen.

Din Profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom logistik med flerårig erfarenhet av att jobba i projekt. Du som person har ett ledarskap som möjliggör framdrift i en samverkande omgivning, i en miljö med hög nivå av osäkerhet, instabilitet och mångsidighet. Har du erfarenhet av kärnkraftindustrin samt lean production är detta meriterande. Du som person har ett systematiskt arbetssätt samt en god förmåga till att skapa en helhetssyn över alla delar i projektet. Ditt genuina intresse för utveckling är centralt och du har en god förmåga att se människor och möta dem där de är, alltid med relation till uppgiften.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person ser vi att du är driven, omtänksam och strukturerad person. Du har goda ledaregenskaper, är kommunikativ och gillar att driva förändring. Du ser möjligheter i stället för hinder samtidigt som du har ett strukturerat arbetssätt och en analytisk förmåga. Du är en nyfiken och stödjande person som kan möta människor där de befinner sig. Det är viktigt att du har ett driv i dig och kan vara tydlig, och samtidigt ha tålamod för att se och jobba via de små stegen som över tid ger resultat. Då vi arbetar i en global koncern så ser vi att du kan kommunicera i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vad du kan förvänta dig av oss

På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.

Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.

Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare

Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Övrig information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Fredrik Söderström, rekryterande chef, +46 70 261 33 06

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Sara Kühner, ansvarig rekryterare, +46 76 495 02 40

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-16

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com