Deadline
21 Apr
Country
Sweden
Location
Sandviken
Job-ID
R0037329
Job category
Manufacturing

Inom Alleima i Sandviken finns enheten för Oförstörande Provning & Mätteknik som är en produktionskritisk verksamhet där vi stödjer Alleima’s produktionsenheter med teknisk kompetens och utveckling inom vårt teknikområde. För att kunna stötta verksamheten på bästa sätt och bidra till Alleima’s övergripande mål är kvalitet, tillgänglighet, flexibilitet och effektiva arbetssätt väldigt viktiga. Hit söker vi nu en chef som drivs av att utveckla både våra medarbetare och verksamhet.

Din roll

I rollen som Chef för Oförstörande Provning (OFP) & Mätteknik får du en utmanande och spännande roll där du leder en grupp om 18 personer som består av ingenjörer och tekniker med kompetenser inom OFP, elektronik, IT, mätteknik och mekanisk bearbetning. Du leder och fördelar arbetet där struktur, resursallokering och prioritering är viktiga komponenter för en effektiv leverans. I ansvarsområdet ingår även ett utbildningscenter för OFP där vi utbildar såväl interna som externa kunder, samt en mekanisk verkstad.

I enhetens uppdrag och ansvar ingår:

  • Utveckling av OFP metoder och utrustning anpassade för Alleimas produkter.
  • Utveckling och förvaltning av mjukvaror kopplade till oförstörande provningsutrustning.
  • Tillverkning av referensstandards för oförstörande provning
  • Agera teknisk support till produktion, kunder och marknad inom OFP och mätteknik
  • Omvärldsbevakning inom kompetensområdet
  • Utbildningscenter inom OFP

I rollen förekommer det även enstaka resor och placeringsort för tjänsten är Sandviken.

Din Profil

Vi söker dig som innehar en civilingenjörsexamen, gärna inom fysik, elektronik, material eller motsvarande, tillsammans med tidigare erfarenhet från en liknande roll i en ledande position. Har du även tidigare erfarenhet av OFP inom tillverkningsindustri ses det som meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper som präglas av ett inkluderande ledarskap där du skapar förtroende genom öppenhet och tydlighet. Du är nyfiken på människan och drivs av, och skapar möjlighet för utveckling. Då denna funktion agerar teknisk support till övriga verksamheter följer det ett stort nätverk där du trivs med stort kundfokus och har en förmåga att på ett framgångsrikt sätt kommunicera i alla led i organisationen.

Vad du kan förvänta dig av oss

På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.

Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.

Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: Mer effektiva, lönsamma och hållbara

Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Övrig information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Viktor Hellberg, rekryterande chef, +46 70-374 37 87

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48

Du är välkommen med din ansökan senast 2024-04-21.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com