Examensarbete Tube HOT Hydraulikkapacitet

Deadline
30 Nov
Country
Sweden
Location
Sandviken
Job-ID
R0036700
Job category
Engineering

Examensarbetet handlar om att skapa en övergripande bild av det hydrauliska energibehovet i extrusionspressarna på siten i Sandviken. Utmaningen är att följa upp hydraulikaggregatets dimensionering och ge förslag på energioptimering av utrustningen. Både förbrukare och energigenererare.

Bakgrund och syfte

Att skapa full förståelse över hur våra hydraul aggregat är belastade är en förutsättning för att energioptimera samt att bedöma behov av utökning vid fortsatta förändringar av anläggningen. Resultatet som skapas skall vara data som kan redigeras och som kan fortleva tillsammans med anläggningens fortlöpande förändringar,

Arbetsbeskrivning

Utifrån en befintlig cykeltidsanalys, skall du som student analysera respektive hydraulisk rörelse och sätta in den förbrukningen i en kraft/flödes analys för arbetscykeln i anläggningen. Den datan som samlas in speglar då aggregatets teoretiska utnyttjande. Detta ger oss information om eventuell över- och underkapacitet. Utifrån ovanstående information skall förslag på åtgärder ges.

Din profil

Vi söker en student som studerar till ingenjör inom mekanik/hydraulik. För oss är det viktigt med din personlighet och hur du är som person. För detta examensarbete behöver du vara en intresserad och självsökande individ som behärskar konsten att uttrycka sig. Att ha möjlighet att skapa ett arbetsdokument i ett digitalt format som kan leva över tid (>20år). Kunskap och förståelse för hydrauliska system och dess uppbyggnad är en förutsättning. Krävs inga tidigare erfarenheter men det underlättar förstås uppstarten om man är tekniskt intresserad av produktionsanläggningar och dess funktion. All befintlig dokumentation är på svenska och alla nya dokument/formulär skall utformas på svenska.

Vad du kan förvänta dig av oss

På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.

Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.

Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare

Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Övrig information

För mer information om examensarbetet är du välkommen att kontakta:
Niklas Ljung, Teknikchef design Sandviken HOT, +46 70 200 84 10

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Sara Kühner, ansvarig rekryterare, +46 76 495 02 40

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48

Urval sker löpande och vi kan kontakta dig innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com