Examensarbete Tube HOT Betning

Deadline
30 Nov
Country
Sweden
Location
Sandviken
Job-ID
R0036698
Job category
Engineering

Projektet kommer att genomföras på Alleima inom Tube Divisionen på produktionsenhet Sandviken Hot i Sandviken. Enheten producerar sömlösa rostfria rör genom extrusionsprocess. Projektet kommer att drivas i samarbete med Forskning och Utveckling organisation, Tube R&D i Sandviken.

Bakgrund och syfte

Vi har idag tidvis problem med att få vissa ytor rena, då det krävs extra ansträngning, tid och resurser för extra behandling och omarbetning. Vi har svårt att korrelera problemen till det sista rengörande processteget och vill därför göra en undersökning vilka parametrar i föregående tillverkningssteg som kan påverka detta.

Syftet med examensarbetet är att kunna förstå vilka processparametrar som påverkar slutresultatet. Vi vill se hur processparametrar i flera föregående steg kan påverka detta. Det kan handla om temperaturer, koncentrationer, materialsammansättning osv.

Arbetsbeskrivning

Arbetet består i att samla processdata från produktionen, analysera dessa med hjälp av statistisk analys för att kunna bestämma vilka parametrar som påverkar slutresultatet. Uppdraget innebär att skapa ett upplägg av studien och välja processparametrar. Samla in befintliga data från olika håll och genomföra materialanalyser. Även analysera vilka parametrar som är de viktiga med hjälp av statistisk analys, till exempel dataprogrammet Simca.

Din profil

Vi söker dig som studerar materialteknik, kemiteknik, fysik eller liknande och har erfarenhet av statistisk analys. Att kommunicera på svenska och engelska är viktig för att i projektet kunna utnyttja den breda kompetensen inom vår organisation och för att utnyttja externa informationskällor.

För oss är det viktigt med din personlighet och hur du är som person. De egenskaper som vi söker är en självgående person som är driven och vill utvecklas inom teknik. Du är analytisk och kan definiera slutsatser av ditt arbete och kommunicera det på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Vad du kan förvänta dig av oss

På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.

Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.

Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare

Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Övrig information
För mer information om examensarbetet är du välkommen att kontakta:

Stanislav Riljak, Teknik och Kvalitetschef Alleima HOT, +46 70-273 84 19

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Sara Kühner, ansvarig rekryterare, +46 76 495 02 40

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48

Urval sker löpande och vi kan kontakta dig innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com